'Jari Litmanen moet op tien, hij is de beste geweest met wie ik ooit gespeeld heb'

'Jari Litmanen moet op tien, hij is de beste geweest met wie ik ooit gespeeld heb'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 20:29za 28-03-2020 om 20:29

Jari Litmanen is de beste speler met wie Peter van Vossen ooit samengespeeld heeft. De gewezen vleugelaanvaller speelde in de jaren negentig met veel goede spelers bij Ajax, maar rekent de Fin tot zijn beste ploeggenoot ooit.

De aanvallende middenvelder uit Lahti maakte indruk op Van Vossen. "Litmanen moet in mijn team op tien, sowieso", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat hij echt de beste is geweest met wie ik ooit heb gespeeld. Hij was áltijd aan het trainen, niet normaal. Jari was constant hongerig om zichzelf te verbeteren."

Ajax won in 1995 de Champions League en bereikte een jaar later de finale van het toernooi, waarin het na strafschoppen van Juventus verloor. Volgens Van Vossen was het succes mede aan Litmanen te danken. "Hij was een superprof, echt onverstoorbaar. Bovendien was hij perfect tweebenig en geweldig tussen de linies. En nog een geweldig mens ook."

Van Vossen heeft in het team met de beste spelers met wie hij ook speelde verder plaats voor Edwin van der Sar, Michael Reiziger, Danny Blind, Frank Rijkaard, Frank de Boer, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Finidi George, Marco van Basten en Brian Laudrup.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws