Menzo afgesloten van buitenwereld: 'Apart gezet toen we het vliegtuig uit kwamen'

Menzo afgesloten van buitenwereld: 'Apart gezet toen we het vliegtuig uit kwamen'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 21:11za 28-03-2020 om 21:11

Stanley Menzo is één van de laatste buitenlanders die China binnen is gekomen. De 56-jarige doelman van weleer is trainer bij de Chinese club Beijing Guoan, maar moet eerst twee weken in quarantaine voordat hij zijn werkzaamheden mag hervatten.

China heeft de grenzen gesloten voor alle buitenlanders uit vrees voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus. Menzo is één van de laatsten die het Aziatische land nog in mag, maar zit nu twee weken binnen. "Niemand komt er nog in of uit", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Al vanaf het moment dat we uit het vliegtuig kwamen, zijn we apart gezet. Dat geldt voor iedereen uit het buitenland."

Op dit moment zit Menzo in zijn hotelkamer en hij mag zijn kamer niet uit. Soms krijgt hij eten voor zijn deur neergezet. "Dan zetten ze het gewoon neer", zegt de gewezen doelman, die geen medelijden met zichzelf heeft. "In vergelijking met wat veel mensen in Nederland doormaken, is dit een makkie. Online kan ik een cursus teamontwikkeling voor coaches volgen. Daarnaast kan ik lezen, Netflix kijken en veel slapen. Misschien is dat laatste ook wel goed nu om gezond te blijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws