ADO-fans op de foto met 'trotse' Rutte: 'Hij vond het een super attente actie'

ADO-fans op de foto met 'trotse' Rutte: 'Hij vond het een super attente actie'

28-03-2020 21:24 Laatste update: 29-03-2020 06:24
34

Diverse supportersgroepen van ADO Den Haag werden zaterdag verrast door minister-president Mark Rutte. De fans van de Residentieclub zijn al een tijd lang bezig met het ophangen van spandoeken bij diverse ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Toen een groepje een spandoek ophing bij een Haags verzorgingshuis liep Rutte toevallig voorbij. "Hij vond het een super attente actie van ons en was er trots op", vertelt initiatiefnemer Patrick Goos tegen Omroep West. "Dat is natuurlijk gaaf om te horen."

Er werd een selfie gemaakt door de minister-president, waar naast de initiatiefnemers ook Dolf Niezen op staat. De 94-jarige Niezen is oud-speler van ADO en is de enige nog levende speler van het kampioensteam in 1943. Niezen zit in het verzorgingstehuis en geniet achter het raam zichtbaar mee.

Voorlopig wordt er niet gevoetbald in Eredivisieverband. De competitie ligt tot tenminste 6 april stil, maar de verwachting is dat er nog langer niet gespeeld kan worden. Naar aanleiding van de maatregelen die op dinsdag worden afgekondigd door Rutte en zijn collega's, zal de KNVB naar verwachting met een besluit komen.