Kritiek op autoriteiten Italië: 'Tijdens Inter-Juve zijn spelers besmet geweest'

Kritiek op autoriteiten Italië: 'Tijdens Inter-Juve zijn spelers besmet geweest'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 07:54zo 29-03-2020 om 07:54

Diego Godín haalt uit naar de Italiaanse autoriteiten. Volgens de ervaren verdediger van Internazionale is er veel te lang doorgespeeld na de uitbraak van het coronavirus.

De autoriteiten noemden de Champions League-wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Valencia onlangs al een 'biologische bom'. De 34-jarige Godín zag dat ook de Serie A lange tijd 'gewoon' doorliep. "We bleven maar doorvoetballen", zegt hij tegen ESPN. "We zijn tot het allerlaatste moment doorgegaan, tot de situatie onhoudbaar was."

Zo kwam Inter onder meer op 8 maart nog in actie. In een leeg Giuseppe Meazza stond de topper tegen Juventus op het programma. "Pas toen er een speler van Juventus positief op corona getest werd (Daniele Rugani, red.) en hun selectie in quarantaine moest, kwam de competitie stil te liggen", vervolgt de Uruguayaan. "Maar tijdens die wedstrijd zijn er vast ook al andere spelers besmet geweest, met wie onze spelers dan weer in contact zijn gekomen."

De voormalig verdediger van Atlético Madrid vindt dat de Italiaanse autoriteiten veel te laks hebben opgetreden. "Er werd gedacht dat het een probleem in China was, dat hier niet naartoe zou komen. Er is beetje voor beetje ingegrepen, maar er kwamen lange tijd geen drastische maatregelen", stelt de routinier, die weet dat de situatie in Italië inmiddels nijpend is. Er zijn meer dan tienduizend mensen in het land overleden aan het virus en van 92 duizend mensen is bekend dat ze besmet zijn. "De gezondheidszorg is ingestort, er zijn geen intensive care-bedden meer om zo veel mensen in kritieke toestand te kunnen verzorgen."

Godín prijst de mensen in de zorg. "Alles wat we die mensen zouden kunnen geven als dank, is niet genoeg. Ze zijn echt helden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws