'Echt chapeau' van De Wolf voor Feyenoord-spelers: 'Slaat in als een bom'

'Echt chapeau' van De Wolf voor Feyenoord-spelers: 'Slaat in als een bom'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 10:47zo 29-03-2020 om 10:47

John de Wolf heeft een heftige periode achter de rug. Anderhalve maand geleden overleed materiaalman en oer-Feyenoorder Carlo de Leeuw op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

"We wisten natuurlijk dat het niet goed ging, maar op dat moment slaat het in als een bom", vertelt De Wolf, assistent-trainer bij Feyenoord, aan Voetbal International. "Als club, spelersgroep en staf zijn we daarmee heel goed omgegaan, denk ik. We hebben waardig afscheid genomen van Carlo."

Daags voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1) gingen de spelers en staf van Feyenoord naar de crematie. "Het klinkt misschien raar, maar soms gebeuren er dingen - waar je natuurlijk totaal niet op zit te wachten - die de saamhorigheid binnen de groep nog meer versterken en voor verbinding zorgen. Dat is rond de dood van Carlo wel gebeurd."

"Zo'n ingrijpende gebeurtenis kan twee kanten opslaan", vervolgt De Wolf. "Het had ook verlammend kunnen werken. Maar er is juist een heel goede energie losgekomen. We stonden in die fase enorm dicht bij elkaar en dat zag je terug in het veld. (...) Gelukkig is niemand van de leg geraakt. Het zijn juist de spelers die daarin het voortouw hebben genomen. Echt chapeau."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws