FC Groningen zorgt voor eerste 'corona-transfer': 'Gelukkig pakten ze door'

FC Groningen zorgt voor eerste 'corona-transfer': 'Gelukkig pakten ze door'

29-03-2020 11:04
11

Wessel Dammers zorgde deze week voor de eerste 'corona-transfer' in de Eredivisie. FC Groningen neemt de 25-jarige verdediger aan het einde van het seizoen transfervrij over van Fortuna Sittard - en daar is de hoofdrolspeler maar wat blij mee.

Dammers zette zijn handtekening onder een driejarig contract in Groningen. "Daar ben ik heel blij om, het is voor mij een geweldige stap. Tegelijkertijd merk ik dat het ook wel zorgt voor een dubbel gevoel", wijst de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad naar de coronacrisis en de gevolgen voor de gezondheid en economie.

Dat hij de eerste 'corona-transfer' heeft laten noteren, neemt Dammers ter kennisgeving aan. "Dat klinkt als iets positiefs, maar laten we maar niet teveel waarde hechten aan die titel. Persoonlijk is het mooi, maar het zijn bizarre tijden. Wat zeker meespeelt, is dat ik na dit seizoen transfervrij was. Heel even leefde ik wel in onzekerheid, misschien zou het wel vertraging oplopen, maar gelukkig pakte FC Groningen door."

Of Dammers ook daadwerkelijk op 1 juli de overstap maakt, is afwachten. Mogelijk wordt het seizoen uitgesteld en later afgemaakt en dat zou betekenen dat de verdediger langer in het shirt van Fortuna Sittard speelt. "Dat weet niemand, dus daar kan ik ook niets zinnigs over zeggen. Het is voor iedereen momenteel volop speculeren, hopelijk komt er snel duidelijkheid."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie