Voormalig Feyenoord- en Roda JC-doelman (62) voor rechter vanwege wietplantage

Voormalig Feyenoord- en Roda JC-doelman (62) voor rechter vanwege wietplantage

29-03-2020 11:40
51

Voormalig Feyenoord- en Roda JC-doelman Henryk B. (62) wordt vervolgd voor een hennepkwekerij in zijn woning in het Limburgse Rimburg. Dat melden ZO-NWS en 1Limburg. Ook B.'s vrouw is verdachte in de wietzaak.

Het OM schat zijn criminele winst op 44.000 euro en eist dat bedrag terug. De wietteelt en diefstal van stroom stammen uit de periode 23 januari tot en met 20 juni 2017. De wietplantage in het huis van B. kwam aan het licht door een anonieme tip en bestond uit honderden planten.

De Pool zat korte tijd vast en zou deze week voor de rechter komen, maar de coronacrisis zorgt voor vertraging. Het is niet bekend wanneer B. alsnog moet komen opdagen. Hij wil zelf zo snel mogelijk van de zaak af.

Henryk B. debuteerde in 1975 voor Ruch Churzov. Na een periode bij Widzew Lods verdiende de enkelvoudig international van Polen in 1989 een toptransfer naar Feyenoord, dat 60.000 euro voor hem betaalde. B. kwam echter niet verder dan zeven optredens en maakte na een half jaar de overstap naar Roda JC. Door een knieblessure moest hij in 1993 noodgedwongen stoppen. De doelman bleef wel in Nederland wonen.