Dissonant Bruma 'mist type-Sneijder' bij PSV: 'Dat was een geweldig wapen'

Dissonant Bruma 'mist type-Sneijder' bij PSV: 'Dat was een geweldig wapen'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 12:09zo 29-03-2020 om 12:09

Laatste update: zondag 29 maart 2020 om 12:51zo 29-03-2020 om 12:51

Jan Olde Riekerink volgt de ondermaatse prestaties van Bruma in het shirt van PSV met bovengemiddelde belangstelling. De Portugese aanvaller maakte drie jaar geleden furore bij Galatasaray, waar Olde Riekerink toen hoofdtrainer was.

"Toen PSV hem aantrok, heb ik me op basis van mijn ervaringen met hem heel positief uitgesproken. Alleen gedijt talent niet in elke omgeving op dezelfde manier", reageert Olde Riekerink in Voetbal International. Bruma scoorde in de laatste zeventien wedstrijden voor de coronabreak slechts één keer en verloor zijn basisplaats.

Olde Riekerink trekt de vergelijking met de periode waarin hij met Bruma werkte. "Bij Galatasaray was hij een jonge jongen, werd hij in bescherming genomen en begeleid door grote namen om zich heen. Bij PSV is hij binnengekomen met de status van gearriveerde speler. Wellicht heeft hij daar moeite mee, helemaal als hij die status niet gelijk weet waar te maken. Bruma is namelijk een gevoelige jongen."

Bruma mist volgens Olde Riekerink bovendien een type als Wesley Sneijder bij PSV. De twee vonden elkaar makkelijk in het seizoen 2016/2017. "Wesley Sneijder kon hem perfect wegsteken, dat was een geweldig wapen. Als Bruma de bal vooral in zijn voeten krijgt, zie je hem vaker vastlopen en verzanden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt het nog goed met Bruma bij PSV?

Ja
38%
Nee
62%
(4426 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws