Arsenal-reünie bij Telstar: 'No disrespect, maar dan zit ik opeens hier...'

Arsenal-reünie bij Telstar: 'No disrespect, maar dan zit ik opeens hier...'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 13:35zo 29-03-2020 om 13:35

Charlie Gilmour besloot afgelopen zomer om zijn geluk aan de andere kant van de Noordzee te beproeven. De Engelse middenvelder met Schotse roots werd afgelopen zomer door Norwich City overgenomen van Arsenal en direct doorverhuurd aan het Telstar van oude bekende Andries Jonker.

De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Arsenal, waar Jonker enige tijd hoofd jeugdopleidingen was. "Norwich City wilde liever dat ik ergens anders ervaring op zou doen dan dat ik daar in het tweede zou spelen. Ik vroeg of Andries me kon helpen: he told me to leave it with him. Een paar weken later vertelde hij me dat hij bij Telstar aan de slag zou gaan", vertelt Gilmour aan The Sun.

Gilmour ging met Jonker mee, al moest hij even wennen in Velsen-Zuid. "Ik voelde me soms een beetje down. No disrespect, maar ik heb jarenlang bij Arsenal gespeeld en dan kom ik opeens hier terecht... Maar ik zal geduld moeten hebben, iedereen volgt zijn eigen pad."

Inmiddels heeft de middenvelder zijn draai wat meer gevonden in Noord-Holland. "Ik zat in een vakantiepark en ik heb zo veel mogelijk voetbal gekeken. AZ is hier dicht in de buurt, maar ik zie ook veel Sunday League-wedstrijden." Ook zijn samenwerking met Jonker bevalt Gilmour prima. "Andries is te allen tijde recht voor zijn raap, van die mentaliteit houd ik wel. Hij heeft veel kennis van het vak, aangezien hij voor de beste clubs ter wereld heeft gewerkt. Waar Andries heeft gezeten, wil je als speler ook ooit terechtkomen", doelt hij op onder meer FC Barcelona, Bayern München en Arsenal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws