Sierhuis: 'Gemengde gevoelens, bij Groningen andere dingen gevraagd dan bij Ajax'

Sierhuis: 'Gemengde gevoelens, bij Groningen andere dingen gevraagd dan bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 14:31zo 29-03-2020 om 14:31

Kaj Sierhuis kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij FC Groningen. De in Athene geboren spits kwam in de winter van 2019 over van Ajax en verruilde de Noorderlingen één jaar later voor het Franse Stade Reims.

In een Instagram-gesprek met FOX Sports-interviewster Fresia Cousiño Arias krijgt hij de vraag of zijn tijd bij FC Groningen 'geworden is wat hij ervan had verwacht'. "Ja en nee", is het antwoord van de Jong Oranje-international. "Ik ging er wel met veel verwachtingen naartoe en ik heb er in een jaar tijd dertig, veertig wedstrijden op Eredivisie-niveau gespeeld. Dat was ook de reden dat ik naar FC Groningen ging, wat dat betreft is het wel een geslaagde periode geweest."

Zijn productie van negen Eredivisie-goals viel alleen een beetje tegen, vindt Sierhuis zelf. "Op zich is het wel een mooi moyenne geweest. Ik wilde wel meer doelpunten maken en gedurende mijn hele periode onbetwiste basisspeler zijn. Dat zijn dan twee dingen die niet helemaal zijn gelukt. Maar dat hoort ook bij het leerproces als jongere voetballer in de Eredivisie. Er werden heel andere dingen gevraagd dan bij Ajax: je knokt voor de punten en je moet je verdedigende taken uitvoeren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws