'Koerswijziging' Dammers na ingreep Rutten: 'Óf op de bank óf achterin'

'Koerswijziging' Dammers na ingreep Rutten: 'Óf op de bank óf achterin'

29-03-2020 15:41
18

Wessel Dammers speelde nog niet zo lang geleden als spits in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar verhuisde op aanraden van Fred Rutten twee linies naar achteren. Die koerswijziging heeft echter niet slecht uitgepakt voor Dammers, die uit is gegroeid tot een gewaardeerde Eredivisie-verdediger.

De afgelopen seizoenen was hij de rots in de branding bij Fortuna Sittard en vanaf komend seizoen zal hij uitkomen voor FC Groningen. "Op een gegeven moment kwam ik in het eerste elftal van Feyenoord aan en was er veel bezetting voorin", vertelt hij aan FC Groningen TV. "Fred Rutten was toen de trainer. Ik wilde me heel graag bewijzen en slagen bij Feyenoord, maar Rutten had het idee dat dit als spits niet zou lukken."

Dammers moest vervolgens noodgedwongen het roer omgooien. "Het werd me voorgelegd: óf op de bank zitten bij het tweede óf centraal achterin. Ik wilde heel graag voor Feyenoord spelen, dus ik koos ervoor om als centrale verdediger te spelen." De toekomstige speler van De Trots van het Noorden merkt dat hij nog regelmatig voordeel heeft van zijn verleden als spits. "Er zijn genoeg momenten dat spitsen tegen wie ik speel de dingen doen die ik zelf ook deed als spits."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s