Van Wolfswinkel bevreesd: 'Dit gaat hoe dan ook weer eens gebeuren'

Van Wolfswinkel bevreesd: 'Dit gaat hoe dan ook weer eens gebeuren'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 18:55zo 29-03-2020 om 18:55

FC Basel-spits Ricky van Wolfswinkel zit al lange tijd thuis: de Zwitserse bond besloot begin maart al om de competitie stil te leggen vanwege mogelijke gezondheidsrisico's. De in Woudenberg geboren spits verwacht dat het einde van de huidige voetbaldroogte nog lang niet in zicht is.

De inwoners van Zwitserland houden zich strikt aan de opgelegde gezondheidsregels, merkt Van Wolfswinkel. "Iedereen is op zichzelf. Je ziet mensen veel wandelen buiten in de natuur, maar de Zwitsers weten heel goed afstand van elkaar te houden en de regels te respecteren, dus hier verloopt alles goed", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De 31-jarige spits verwacht echter dat de huidige situatie nog maandenlang voort zal duren. "De impact die dit op iedereen heeft is enorm", aldus Van Wolfswinkel, die spreekt van een 'leerproces' voor de mensheid. "Voor het geval er in de toekomst weer iets gaat komen dat het leven en de economie stil gaat leggen. Want dat gaat hoe dan ook weer eens gebeuren."

Het seizoen 2019/2020 zal in ieder geval de boeken gaan als een curieuze voetbaljaargang voor Van Wolfswinkel: eind juli schoot bij PSV uit de Champions League-voorrondes, maar niet lang daarna werd er een aneurysma bij hem ontdekt en moest hij maandenlang rust houden. "Je gezondheid is alles. Dat heb ik de laatste zes maanden wel meegekregen", stelt hij. "Dus hopelijk blijft iedereen gezond en kunnen we met zijn allen het normale leven straks weer rustig aan gaan oppakken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws