Breaking news

LIVE: Ajax treft BSC Young Boys in achtste finale van Europa League

Ik denk dat we hier onze laatste wedstrijd van dit seizoen wel hebben gespeeld

"Ik denk dat we hier onze laatste wedstrijd van dit seizoen wel hebben gespeeld"

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 22:04zo 29-03-2020 om 22:04

Laatste update: zondag 29 maart 2020 om 22:29zo 29-03-2020 om 22:29

In Australië worden de coronamaatregelen aangescherpt, zo merkt Gertjan Verbeek. De Nederlandse trainer van Adelaide United FC trainde afgelopen maandag nog met zijn spelersgroep, maar de Australische regering heeft inmiddels op de rem getrapt. 

De trainingen 'down under' gingen dus nog lang door, ondanks het feit dat het coronavirus opspeelde in het land. "Afgelopen maandag hebben we nog getraind, maar dinsdag kregen we te horen van de maatregelen, zoals die ook ongeveer in Nederland zijn", vertelt Verbeek in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat we hier onze laatste wedstrijd van dit seizoen wel hebben gespeeld."

Wel heeft Verbeek nog voldoende ruimte om de deur uit te gaan. "Er zijn restricties, zoals afstand houden en bij ons is ook bijna alles dicht", vervolgt hij. "Alleen de supermarkten en drogisterijen zijn open. Maar het voordeel is wel dat we de vrijheid hebben om naar buiten te kunnen en we wonen aan het strand. Daarbij is het dertig graden, dus voorlopig redden we ons wel, hoor. En gelukkig zijn we gezond."

Verbeek durft niet te zeggen hoe het nu verder moet met het Australische voetbal. "Hoe ik het zie? Het is heel treurig dat er mensen sterven en ik hoop dat de maatregelen van de regering de gewenste effecten hebben. Ik denk dat het een goed idee is om gezonde mensen die het virus hebben gehad een buffer te laten vormen voor de kwetsbaren in onze samenleving", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws