Problemen verwacht rondom komende transfers: 'Proces is tot stilstand gekomen'

Problemen verwacht rondom komende transfers: 'Proces is tot stilstand gekomen'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 23:26zo 29-03-2020 om 23:26

Ted van Leeuwen, de technisch directeur van FC Twente, verwacht problemen op de zomerse transfermarkt. Vanwege het coronavirus is er nog veel onduidelijk en ook Van Leeuwen kan op het moment even weinig doen. 

"Dit is doorgaans de periode van het afscouten", begint de technisch directeur van Twente in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Clubs hebben hun wensenlijstjes voor het nieuwe seizoen, brengen het aantal per positie terug tot een shortlist van vijf en gaan daar vervolgens mee aan de slag. Maar dat proces is nu even helemaal tot stilstand gekomen, aangezien er nergens meer wordt gevoetbald en niemand weet wanneer de competities weer worden hervat."

Van Leeuwen verwacht dan ook dat dit problemen op gaat leveren. "Denk eens aan het verhuren van spelers. Een kwart van de transfers betreft huurperiodes. Als er interesse komt vanuit andere landen, zullen clubs ongetwijfeld gaan kijken hoe die landen er in de coronacrisis opstaan en of het wel verantwoord is om je speler daar te stallen", denkt Van Leeuwen. Iedereen speculeert, maar helemaal niemand weet wat ons werkelijk te wachten staat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws