Wennen bij Bundesliga-club Union Berlin: 'Veel kartoffel, bratwurst en currywurst'

Wennen bij Bundesliga-club Union Berlin: 'Veel kartoffel, bratwurst en currywurst'

29-03-2020 23:40
10

Sheraldo Becker maakte afgelopen zomer de overstap naar Bundesliga-club FC Union Berlin. De rappe aanvaller stond in de beginfase van het seizoen vaak in de basis, maar moest het vlak voor de 'coronastop' doen met een plek op de bank.

De Bundesliga ligt stil door het coronavirus, maar bij Union Berlin keren de spelers op 6 april weer terug op het trainingsveld. "We gaan in groepjes van drie trainen", vertelt Becker in gesprek met FOX Sports. Een aangepaste vorm van trainen dus. Financieel hebben Becker en zijn teamgenoten al wel ingeleverd. "Het is moeilijk want we zijn geen grote club. We krijgen nog wel salaris, zeventig à tachtig procent."

In zijn eerste periode in Duitsland was het wennen voor Becker, maar inmiddels voelt hij zich er thuis. "Natuurlijk mis ik Nederland wel. Alles was even wennen. De taal, het systeem, de trainingen", vervolgt hij. Ook het eten is anders bij onze oosterburen. "Veel kartoffel, bratwurst en currywurst, haha."

De aanvaller zat de laatste wedstrijden van Union Berlin meestal op de bank, maar laat zijn koppie niet hangen. "Ik heb er vertrouwen in, op de training laat ik zien wat ik kan. Elk team heeft een jongen met heel veel snelheid nodig", sluit hij af.