Koeman hoort fel bekritiseerde KNVB-plannen: 'Ik heb intern mijn zegje gedaan'

Koeman hoort fel bekritiseerde KNVB-plannen: 'Ik heb intern mijn zegje gedaan'

30-03-2020 07:15
25

Ronald Koeman zegt het niet met zoveel woorden, maar de plannen van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, zijn voor de bondscoach van Oranje een brug te ver. Van der Zee wil dat bij wedstrijden van kinderen tot dertien jaar geen uitslagen en standen meer worden bijgehouden.

Gevraagd naar de plannen, waarover volgende maand een beslissing valt, houdt Koeman zich op de vlakte. Hij vindt het in deze tijd niet gepast om over nieuwe ontwikkelingen in het jeugdvoetbal te praten. "Maar iedereen die mij een beetje kent, weet hoe ik denk over winnen en verliezen", laat de bondscoach weten in De Telegraaf.

Onder meer Dick Advocaat, Willem van Hanegem en Ruud Gullit deden al hun plasje over de voornemens in Zeist. De conclusie: slecht idee. Koeman vindt dat hij zich ondanks zijn autoriteit (nog) niet in de discussie moet mengen. "Nee, dat is niet laf. Het is niet gepast om me er nu mee te bemoeien. Maar je mag ervan uitgaan dat ik intern bij de KNVB mijn zegje over dit onderwerp zeker heb gedaan."