'Ik kan niet op de bank gaan liggen en 800 liter bier drinken, NAC betaalt mij'

'Ik kan niet op de bank gaan liggen en 800 liter bier drinken, NAC betaalt mij'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 08:20ma 30-03-2020 om 08:20

Peter Hyballa gaat niet op de bank liggen, nu het coronavirus voetballen onmogelijk maakt. De trainer van NAC Breda benut de tijd om te kijken naar videobeelden van nieuwe spelers voor volgend seizoen, ook al weet niemand wanneer dat van start zal gaan.

"Ik mis de spelers, ik mis de trainingen en ik mis Breda. Maar ik kan deze weken niet op de bank gaan liggen en 800 liter bier drinken", zegt Hyballa in een interview met BN DeStem. "Ik word betaald door NAC. Training geven is slechts een deel van mijn takenpakket."

De Duitse trainer is bezig met de samenstelling van de selectie. "Als club hebben we in kaart wat we willen, dat doen we samen. Met welke spelers kunnen we kampioen worden in de Eerste Divisie? Welke spelers zijn geschikt voor de Eredivisie? We zijn bezig met meerdere plannen. Zelf heb ik telefonisch al gesproken met twee spelers die interessant zijn."

Hyballa loopt daarbij wel tegen muren aan. "Omdat ik als pedagoog mensen in hun ogen wil kijken en hun gezicht wil zien als ik me ze praat. Dat is essentieel om te weten wie je binnenhaalt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws