Italië koerst af op doemscenario: 'We vrezen dat het seizoen hier gaat eindigen'

Italië koerst af op doemscenario: 'We vrezen dat het seizoen hier gaat eindigen'

30-03-2020 08:40
34

Het begint er steeds meer op te lijken dat het seizoen in Italië voorbij is. Volgens Damiano Tommasi, voorzitter van de spelersvakbond AIC, gaan de clubs daar maandag over praten met de Italiaanse bond.

"Na de woorden van minister Spadafora vrezen we dat het seizoen hier gaat eindigen", zegt Tommasi op de website van de AIC. Vincenzo Spadafora, minister van sport, maakte vorige week duidelijk dat ook in april niet wordt getraind of gesport in het land dat zwaar is getroffen door het coronavirus.

De Serie A, waarin de clubs nog twaalf of dertien wedstrijden moeten spelen, ligt al enkele weken stil. De UEFA bepaalde de uiterlijke einddatum van de nationale competities op 30 juni, maar dat lijkt in elk geval in Italië onhaalbaar.

Als het seizoen voor beëindigd wordt verklaard, heeft dat volgens Tommasi grote consequenties. De vraag is bijvoorbeeld wat er gebeurt met het kampioenschap en de degradatieregeling, maar ook de contracten van spelers. Ook daar wordt volgens de oud-international maandag over vergaderd.