Messi tackelt commotie: Barça-spelers leveren zeventig procent salaris in

Messi tackelt commotie: Barça-spelers leveren zeventig procent salaris in

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 13:40ma 30-03-2020 om 13:40

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 13:53ma 30-03-2020 om 13:53

De spelers en staf van FC Barcelona leveren tóch een fors deel van hun salaris in. Dat maakt aanvoerder Lionel Messi maandag bekend. Het gaat om liefst zeventig procent.

Vorige week ontstond ophef over het nieuws dat de spelers van Barcelona ondanks de coronacrisis niet gekort wilden worden op hun salaris. Nu is er tóch witte rook: Messi maakt bekend dat de spelers liefst zeventig procent van hun salaris afstaan zolang er niet wordt gevoetbald. Ook de staf valt onder de regeling.

De maatregel zorgt ervoor dat het overige personeel van Barça volledig doorbetaald kan worden. In de tussentijd maakt Messi duidelijk dat hij en zijn teamgenoten niet gediend zijn van de aantijgingen aan hun adres. 'We willen verduidelijken dat het altijd onze bedoeling was om salaris in te leveren, omdat we de exceptionele situatie begrijpen. Wij zijn de eersten die de club ALTIJD willen helpen', luidt de Argentijn weten in een statement.

'Het is daarom verrassend dat mensen binnen de club ons onder een vergrootglas blijven liggen of ons onder druk proberen te zetten met iets wat altijd al onze intentie was. Sterker nog, de overeenkomst duurde lang, omdat we alle medewerkers zo goed mogelijk proberen te helpen.'

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws