Tagliafico over carrière na afscheid: 'Weet van Ajax dat ik aanvallen leuk vind'

Tagliafico over carrière na afscheid: 'Weet van Ajax dat ik aanvallen leuk vind'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 15:12ma 30-03-2020 om 15:12

Nico Tagliafico weet al wat hij gaat doen op het moment dat hij stopt als profvoetballer. De Ajacied wil gelijk als coach aan de slag en hoopt Ajax-elementen mee te kunnen nemen in zijn verdere carrière.

In een interview met het Argentijnse Olé spreekt hij uitgebreid over de tactiek en speelwijze van Ajax. "Ik wist wat voor een club Ajax was en dat het een sterke spelfilosofie had, maar zo sterk had ik het niet verwacht. Tegen zowel Real Madrid in Bernabeu als thuis tegen een tweedeklasser in de beker moet je op dezelfde manier spelen", aldus Tagliafico, die deze ervaringen mee wil nemen naar een carrière als trainer. Hij heeft zich al aangemeld voor een cursus bij een Argentijnse school die trainers en sport- en technisch directeuren opleidt.

"Ik wil die aan het einde van mijn carrière af hebben. Als ik met pensioen ga, ben ik coach. Ik hou van tactiek, het managen van een team. Ik heb het gevoel dat ik in dat opzicht belangrijk kan zijn. Op dit moment speel ik bij Ajax met een zeer herkenbare spelfilosofie. Ik probeer daar altijd dingen uit te halen."

Tagliafico kan nog niet zeggen wat voor een coach hij zal worden. "Ik heb nog een aantal jaren als voetballer voor me. Maar ik heb met verschillende stijlen en op verschillende manieren gespeeld en ik weet van mijn periode hier bij Ajax dat ik aanvallend voetbal leuk vind. Ik heb nog nooit in een team gespeeld met een heel ander idee dan deze. Het ligt er aan bij welke club ik als trainer begin, maar daar denk ik nu nog niet aan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat Tagliafico een goede trainer wordt?

(694 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws