Janssen wil titelduel tussen Ajax en AZ: 'Elke vijf minuten speler van het veld'

Janssen wil titelduel tussen Ajax en AZ: 'Elke vijf minuten speler van het veld'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 15:57ma 30-03-2020 om 15:57

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 16:04ma 30-03-2020 om 16:04

Theo Janssen vindt dat de titelstrijd in de Eredivisie beslist moet worden met een kampioensfinale tussen Ajax en AZ. De analist is van mening dat het tijd wordt voor de KNVB om duidelijkheid te geven over het restant van het seizoen.

"We moeten maar eens een knoop doorhakken. Ik denk dat het het eerlijkste is als je ergens in juli één titelwedstrijd laat spelen. Tussen Ajax en AZ, ja. In een lege Kuip ofzo", zegt Janssen tegen VTBL. "De winnaar mag zich kampioen noemen. Als het gelijk wordt? Dan gaan we verlengen. Strafschoppen erbij, de hele mikmak. We kunnen er zelfs een experiment van maken, door in de verlenging elke vijf minuten er een speler af te halen, haha."

Bij AZ zullen ze daar wel oren naar hebben, denkt Janssen. "Ja, ik weet dat AZ dit seizoen al twee keer van Ajax heeft gewonnen. Maar hoe je het ook wendt of keert, geen enkele oplossing zal honderd procent eerlijk zijn. Het zal nooit goed zijn, je zult nooit iedereen tevreden krijgen. Je kunt ook 'steen-papier-schaar' doen en de winnaar daarvan uitroepen tot kampioen..."

Janssen wil ook dat de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht nog gespeeld gaat worden. "Ik denk dat je met één wedstrijd voor het kampioenschap en het laten doorgaan van de bekerfinale het meest in de buurt komt van een eerlijke verdeling van de Europese tickets. Als ik zelf nog zou spelen, zou ik daar akkoord mee gaan", aldus Janssen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Goed idee van Janssen?

(5606 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws