'Kabinet verlengt coronamaatregelen: Nederlandse clubs nog niet trainingsveld op'

'Kabinet verlengt coronamaatregelen: Nederlandse clubs nog niet trainingsveld op'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 16:08ma 30-03-2020 om 16:08

De coronamaatregelen die aanvankelijk tot en met 6 april zouden gelden, worden verlengd. Het kabinet gaat dat dinsdag na het crisisoverleg bekendmaken, meldt de NOS maandag. Het zou betekenen dat Nederlandse voetbalclubs de training voorlopig niet mogen hervatten.

Het is nog niet duidelijk tot wanneer de maatregelen worden verlengd. Het pakket van maatregelen wordt op dit moment voorbereid. Dinsdag spreekt het kabinet met deskundigen en adviseurs, waarna Mccb, de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing, bij elkaar komt. Rond 19.00 uur volgt de persconferentie van Premier Mark Rutte en de andere betrokken ministers.

Volgens onder meer NU.nl worden geen grote aanpassingen van de maatregelen verwacht. Het verbod op alle bijeenkomsten tot 1 juni waar een vergunning voor nodig is, blijft in ieder geval staan. De KNVB schetste eerder nog drie scenario's. In het meest gunstige geval hadden de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rond 6 april de training hervat, maar daar lijkt dus een streep door te kunnen. Het wordt daarmee bijna onmogelijk om de competities voor 30 juni uit te spelen.

Volgens De Telegraaf zullen de KNVB en de Nederlandse profclubs zich achter de nieuwe kabinetsmaatregelen scharen. De stekker definitief uit de twee competities trekken, ligt nog niet in de lijn der verwachting. Gewacht wordt in ieder geval op de telefonische meeting van woensdag met de UEFA.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws