PEC neemt afscheid van Thy, Dekker en huurspelers, maar Lam verlengt

PEC neemt afscheid van Thy, Dekker en huurspelers, maar Lam verlengt

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 17:20ma 30-03-2020 om 17:20

PEC Zwolle neemt na dit seizoen afscheid van vier spelers. Voor Rick Dekker, Lennart Thy, Jarni Koorman en Stanley Elbers is geen toekomst in Overijssel. De Blauwvingers hebben hun aflopende contracten formeel opgezegd.

Thy kwam dit seizoen in 24 Eredivisie-duels in actie, waarvan negentien keer als basisspeler. Daarin was de 28-jarige Duitse aanvaller goed voor zes goals en twee assists. Vorige maand werd hij nog in verband gebracht met Parma. Dekker bleef steken op zeventien optredens, waarvan hij er dertien in de basis begon. Op Elbers deed trainer John Stegeman in totaal twaalf keer een beroep, terwijl Koornman niet verder kwam dan drie duels.

PEC geeft aan dat het nog in gesprek is met aanvoerder Bram van Polen en doelman Mike Hauptmeijer, waarbij van beide kanten de intentie is uitgesproken om de samenwerking te verlengen. De optie in de overeenkomst met Thomas Lam is gelicht. De verdediger ligt nu tot de zomer van 2021 vast.

De Zwollenaren nemen afscheid van huurspelers Dennis Johnsen en Rico Strieder, die terugkeren naar respectievelijk Ajax en FC Utrecht. Clint Leemans (RKC Waalwijk) en Zian Flemming (NEC) keren juist terug van verhuurperiodes. In een eerder stadium nam PEC al afscheid van Darryl Lachman, Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws