'Pogba ziet transferwaarde kelderen: United-ster nog maar een schijntje waard'

'Pogba ziet transferwaarde kelderen: United-ster nog maar een schijntje waard'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 17:38ma 30-03-2020 om 17:38

De transferwaarde van voetballers in de vijf grootste Europese competities daalt fors door de coronacrisis. Volgens onderzoekers van CIES Football Observatory gaat de gezamenlijke waarde van de selecties met bijna dertig procent omlaag: van 32,7 naar 23,4 miljard euro.

De clubs uit de Premier League, Primera División, Bundesliga, Ligue 1 en Serie A gaan de gevolgen van het coronavirus voelen op de transfermarkt als de competities niet meer worden hervat. Olympique Marseille wordt procentueel het 'hardst' getroffen. De spelers van de Franse club van Kevin Strootman waren 256 miljoen euro waard, maar zijn straks goed voor 159 miljoen.

Als puur naar de miljoenen wordt gekeken dan daalt de waarde van de selectie van Manchester City het meest: van 1,361 miljard naar 949 miljoen. Liverpool heeft nog altijd de meest waardevolle selectie ter wereld. De ploeg van manager Jürgen Klopp, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, vertegenwoordigt straks een transferwaarde van iets meer dan 1 miljard. Dat was 1,4 miljard.

Ook de Spaanse grootmachten FC Barcelona en Real Madrid leveren in. De Catalanen 'verliezen' 366 miljoen en moeten genoegen nemen met een selectiewaarde van 804 miljoen. De spelers van de Koninklijke zijn samen 750 miljoen waard, een daling van 350 miljoen.

Pogba
Vooral de wat oudere spelers met een kortlopend contract gaan er flink op achteruit, stelt CIES. Zo loopt de transferwaarde van Manchester United-middenvelder Paul Pogba (27 jaar) terug van 65 naar 35 miljoen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws