Van Persie zwaar onder de indruk: 'Hij was een monster en Giggs zorgde voor magie'

Van Persie zwaar onder de indruk: 'Hij was een monster en Giggs zorgde voor magie'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 22:14ma 30-03-2020 om 22:14

Robin van Persie stelt dat zijn transfer van Arsenal naar Manchester United in 2012 voor een nieuwe impuls bij hem zorgde. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal was onder de indruk van zijn nieuwe teamgenoten, zo laat hij weten aan So Foot.

"Ik had met Juventus en Manchester City nog twee andere opties", blikt Van Persie terug op zijn spraakmakende overstap. "Maar ik had altijd al een goed gevoel bij Sir Alex Ferguson en Manchester United. Als je naar het team van toen kijkt… Ze hadden spelers als Vidić, Ferdinand, Scholes, Giggs, Carrick. Dat waren echte winnaars en ervaren spelers."

Volgens Van Persie was het 'heel verleidelijk' om met dat soort spelers op het veld te staan. "Ik voelde mij bovendien vanaf de eerste dag welkom, hoewel ik acht jaar bij Arsenal had gespeeld. Waar ik bij Arsenal één van de oudste spelers was, was dat in Manchester zeker niet zo. Ik had minder verantwoordelijkheden, kon mij concentreren op mijn eigen spel en prestaties. Paul Scholes, Ryan Giggs, Michael Carrick, Nemanja Vidić, Rio Ferdinand, die vijf waren de baas."

"Die jongens hadden de Champions League en Premier League gewonnen", vervolgt Van Persie. "Ik doorbrak een glazen plafond, bepaalde dingen werden mogelijk. De intensiteit op de trainingen was ongelooflijk. Deze spelers zochten altijd naar de perfectie, waardoor ik ook het beste van mijzelf gaf. Dat gevoel had ik acht jaar eerder ook toen ik bij Arsenal kwam. Toen ik zag wat Bergkamp deed, dacht ik: Wauw! Dat had ik nog nooit gezien, hetzelfde geldt voor Thierry Henry."

De United-selectie maakte dus net zoveel indruk. "Toen ik de keuzes van Scholes in de kleine ruimte observeerde, realiseerde ik mij dat het een monster was. En Giggs legde de ballen op de juiste plaats alsof het magie was. Hij was op 39-jarige leeftijd nog in topvorm." Wie de beste was, durft Van Persie niet te zeggen. "Iedere speler was indrukwekkend. Zo maakt Patrice Evra nu vooral grappige video's, maar hij was een superprofessional en superintelligent. Hij spreekt vijf talen, waaronder Koreaans!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws