Ajax zegt contract Nouri op en 'zou fiscaal gunstigere regeling kunnen treffen'

Ajax zegt contract Nouri op en 'zou fiscaal gunstigere regeling kunnen treffen'

30-03-2020 22:30 Laatste update: 22:44
114

Ajax heeft het contract van Abdelhak Nouri opgezegd, bevestigt zijn familie aan De Telegraaf. Het betreft een formele actie, aangezien de 22-jarige middenvelder op 1 juli 2020 uit zijn contract loopt en anders een automatische verlenging tegen dezelfde voorwaarden plaatsheeft.

De Amsterdammers, die tot dusver elke maand het salaris van Nouri nog betalen, blijven met zijn familie en advocaat John Beer in gesprek. Beide partijen zoeken een oplossing voor het conflict over de schadevergoeding, nadat Nouri op 8 juli 2017 zwaar hersenletsel opliep na een hartstilstand.

De zakelijke houding van toenmalig directeur Rutger Arisz zette kwaad bloed bij de familie, maar later erkende de Nederlandse kampioen alsnog aansprakelijkheid. Vertrouwenspersoon Khalid Kasem vertelde donderdag dat er desondanks nog geen oplossing was gevonden voor de schadevergoeding en dat de relatie met Ajax 'minder warm is geworden'.

Volgens De Telegraaf is er binnen Ajax irritatie dat er over de vertrouwelijke onderhandelingen wordt geschreven in het boek van Kasem over Nouri. De Amsterdammers streven desalniettemin naar een akkoord over een passende compensatie. 'Juist door zijn contract nu niet te verlengen, zou een fiscaal gunstigere regeling kunnen worden getroffen', stelt de krant.

De Wereld Draait Door wijdde donderdag een hele uitzending aan Nouri. Zijn broer Abderrahim vertelde dat het goed gaat met de voormalige spelmaker. Naast Nouri kregen overigens ook Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Bruno Varela en een aantal jeugdspelers een formele opzeggingsbrief.