Bayern-topman: 'Desnoods beginnen we in de winter aan nieuw Bundesliga-seizoen'

Bayern-topman: 'Desnoods beginnen we in de winter aan nieuw Bundesliga-seizoen'

30-03-2020 23:16
12

Het huidige seizoen in de Bundesliga moet hoe dan ook worden uitgespeeld, desnoods pas in september. Dat benadrukt Bayern München-topman Karl-Heinz Rummenigge, die anders vreest voor de financiële gevolgen voor de Duitse clubs.

"De competitie nu afbreken is geen optie. We hebben de inkomsten heel hard nodig", zegt Rummenigge tegen onder meer de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "En we willen natuurlijk ook dat de prijzen op een eerlijke manier worden verdeeld. Als het niet anders kan, dan beginnen we desnoods pas in de wintermaanden aan het nieuwe seizoen."

Hoewel Bayern tot de rijkste clubs ter wereld behoort, voelt ook Der Rekordmeister de gevolgen van de coronacrisis. "Ook voor Bayern zullen er zware tijden volgen als er lang niet wordt gespeeld", stelt hij. "We zijn misschien kapitaalkrachtiger dan andere Bundesliga-clubs, maar ook wij wachten af wat er op de transfermarkt zal gebeuren. We houden ons kruit droog. We weten immers niet hoelang het corona-spook onder ons zal zijn."

Bayern is dit seizoen nog op drie fronten actief. De ploeg van trainer Hans Dieter Flick gaat aan kop in de Bundesliga, staat in de halve finale van de DFB Pokal tegenover Eintracht Frankfurt en won het eerste duel met Chelsea in de achtste finale van de Champions League overtuigend met 0-3.