Ferguson hing kleedkamer vol met foto's van stappend duo: 'Die klootzakken daar'

Ferguson hing kleedkamer vol met foto's van stappend duo: 'Die klootzakken daar'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 07:58di 31-03-2020 om 07:58

Manchester United behaalde zijn laatste Premier League-titel tot dusver in het seizoen 2012/2013, maar verloor in de laatste weken van de competitie wel thuis van rivaal Manchester City. Manager Sir Alex Ferguson sloot echter op gedecideerde wijze de rijen, weet Robin van Persie nog.

Tijdens de stadsderby had Manchester United een beslissende stap richting de titel kunnen zetten. "Maar we verloren. We stonden nog steeds twaalf punten los: de meeste managers zouden er geen probleem van hebben gemaakt, maar Ferguson was furieus", haalt Van Persie herinneringen op in gesprek met So Foot.

De stemming van de Schot werd er niet beter op, toen hij ontdekte dat twee van zijn spelers na de wedstrijd het nachtleven in doken. "Ik kan hun namen niet prijsgeven, maar ze zijn hard aangepakt in de kleedkamer. Tijdens de bespreking hingen er overal op de muur foto's: hoe ze eruitzagen om 2.00, om 3.00 en om 4.00, ongelooflijk. Ferguson zei toen tegen ons allemaal: luister, als we geen kampioen worden, komt het door die twee klootzakken daar."

Ferguson was toen aan zijn laatste seizoen als Manchester United-manager bezig en nam de selectie nog één keer stevig onder handen. "Hij zei: als één van jullie nog uitgaat, voordat de titel binnen is, sta je op straat. Maakt mij niet uit wie je bent en hoeveel je gewonnen hebt in je carrière. Daarna gingen we trainen: één van de meest intense trainingen die ik ooit mee heb gemaakt. Dan sta je twaalf punten los en krijg je dit...", aldus Van Persie, die Ferguson echter prijst om zijn ingreep. "Een manager moet aan kunnen voelen wanneer hij de teugels kan laten vieren én wanneer hij erbovenop moet zitten. Dit was zo'n moment en hij voelde dat feilloos aan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws