Kritiek uit Waalwijk: 'Moeilijk om de KNVB serieus te nemen als we moeten spelen'

Kritiek uit Waalwijk: 'Moeilijk om de KNVB serieus te nemen als we moeten spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 09:44di 31-03-2020 om 09:44

RKC Waalwijk-aanvoerder Mario Bilate houdt er serieus rekening mee dat het seizoen niet meer uit wordt gespeeld. De 28-jarige spits zou er ook vrede mee kunnen hebben als hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Het is Bilate niet ontgaan dat het kabinet een streep heeft gezet tussen alle grote evenementen die voor 1 juni op de planning stonden. "Kijkend naar de situatie en ervan uitgaande dat we niet samen mogen komen tot 1 juni, lijkt het mij het beste dat het gewoon klaar is dit seizoen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

De in Moskou geboren spits benadrukt dat gezondheid ook voor profvoetballers de hoogste prioriteit heeft. "Als de KNVB ons wél laat voetballen, geven ze daarin een heel fout signaal af. Dan is het meer een geldkwestie dan een persoonlijke kwestie", vervolgt Bilate op felle toon. "Als Henk wel binnen moet blijven, niet naar buiten kan komen en anderhalve meter afstand moet houden... Waarom zou ik dan in godsnaam honderd keer per wedstrijd in duel komen, voor het entertainment van Henk? Mocht de KNVB dat doen, dan is het nogal moeilijk om ze serieus te nemen."

Bilate proeft bij zijn medespelers soortgelijke sentimenten. "We hebben een groepsapp en de jongens stonden niet te popelen om weer te beginnen voor 1 juni. Dat heeft niets te maken met onze plek op de ranglijst (RKC staat onderaan, red.), maar ik denk dat onze gezondheid het belangrijkste is. De overheid en het RIVM hebben niet voor niets maatregelen genomen. Daar moet iedereen zich aan houden, of het nou een profvoetballer, een minister of de plaatselijke bakker is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws