Hélène Hendriks roept om snel Eredivisie-besluit: Resoluut stoppen

Hélène Hendriks roept om snel Eredivisie-besluit: "Resoluut stoppen"

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 10:15di 31-03-2020 om 10:15

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 10:26di 31-03-2020 om 10:26

Als het aan FOX Sports-verslaggeefster Hélène Hendriks ligt wordt de Eredivisie stopgezet. Wel vindt ze dat in dat geval de KNVB, de UEFA en de FIFA meer financiële steun moeten geven aan de clubs.

"De clubs vragen echt om duidelijkheid en dat is logisch", zegt Hendriks bij het programma Op1. "FOX is heel loyaal en geeft de tv-gelden aan de clubs, maar er zijn natuurlijk wel acute liquiditeitsproblemen, dus er moet wel een beslissing genomen worden."

"De clubs zijn hun recettes en de inkomsten aan alcoholische versnaperingen kwijt. Voor kleine clubs zijn die inkomsten heel belangrijk, zij leven van thuiswedstrijd naar thuiswedstrijd. Als dat wegvalt, dan wordt het echt een zware strijd. Er zijn zoveel meningen, maar als je het aan mij vraagt zeg ik: stoppen, resoluut stoppen."

Hendriks sluit zich aan bij het voorstel van De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen, die stelt dat de huidige stand de eindstand moet zijn, waarbij er geen kampioen is, geen degradanten en twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren. Daarnaast vindt Hendriks dat er financiële steun uit de bonden moet komen. "De KNVB heeft de morele plicht om de clubs te steunen, maar die plicht ligt ook bij de UEFA en de FIFA. Die hebben zoveel geld op de bank. Waarom gebeurt dit niet?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Moet de KNVB de Eredivisie beëindigen?

(2739 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws