Salaris van Verbeek en spelers 'van honderd naar nul': Schijnt illegaal te zijn

Salaris van Verbeek en spelers 'van honderd naar nul': "Schijnt illegaal te zijn"

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 10:53di 31-03-2020 om 10:53

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 10:56di 31-03-2020 om 10:56

Gertjan Verbeek zit zonder inkomen in Australië vast. De trainer van Adelaide United ziet zijn salaris en dat van zijn spelers stopgezet worden en dat is volgens hem illegaal.

"Het is niet leuk op dit moment", zegt Verbeek bij Veronica Inside. "Er worden heel veel vervelende beslissingen genomen. Spelers die geen salaris meer krijgen. Wij verwachten vandaag te horen dat het salaris wordt stopgezet. Misschien dat ze mijn auto ook wel komen ophalen."

Volgens Verbeek zijn de beslissingen die Australische clubs in deze coronacrisis nemen niet toegestaan. "Het schijnt illegaal te zijn, dat zijn ze nu aan het uitzoeken. Het is met Perth begonnen en nu volgen meer clubs. Ze zeggen: er wordt niet gewerkt, dus we betalen ook niet."

Verbeek weet ook dat hij tot zeker begin juni in Australië moet blijven vanwege een reisverbod. "We zitten hier zonder inkomen en kunnen niet weg. Ik zal niet zo snel in de problemen komen, maar er zijn wel spelers die hier voor een marginaal salaris voetballen. Hier wordt het grote geld niet verdiend. Ze gaan in één keer van honderd procent naar nul procent."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Adelaide United FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws