Van Dortmund naar Sittard: 'Na die aanslag op de bus kreeg ik psychologische hulp'

Van Dortmund naar Sittard: 'Na die aanslag op de bus kreeg ik psychologische hulp'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 12:45di 31-03-2020 om 12:45

Felix Passlack gold ooit als toptalent bij Borussia Dortmund en scoorde in november 2016 tijdens de krankzinnige Champions League-wedstrijd tegen Legia Warschau (8-4). Inmiddels komt hij op huurbasis uit voor Fortuna Sittard, maar Passlack heeft de hoop op een doorbraak in de Bundesliga nog lang niet opgegeven.

De nog altijd pas 21-jarige jeugdinternational van Duitsland staat nog steeds tot 2021 onder contract bij BVB. "Als ik na het seizoen terugkeer naar Dortmund, hoop ik natuurlijk mijn kans te grijpen in de voorbereiding", vertelt Passlack aan BILD.

De rechtermiddenvelder sluit echter niet uit dat hij nóg langer in de Eredivisie actief blijft. "Ik denk er momenteel goed over na en ik kan niet uitsluiten. Uiteraard waardeer ik het enorm dat Fortuna mij die kans heeft gegeven om mezelf weer in de kijker te kunnen spelen. Ik wil in ieder geval regelmatig aan spelen toekomen, of het nou in Duitsland of daarbuiten is."

Aanslag op spelersbus
Passlack heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een hele carrière achter de rug. In april 2017 zat hij in de Dortmund-bus die voorafgaand aan het Champions League-duel met AS Monaco het doelwit was van een aanslag: uiteindelijk liep alleen Marc Bartra verwondingen op, maar de schrik zat er goed in bij alle spelers. "Ik ben een tijdje heel angstig geweest. Uiteindelijk heb ik zelfs psychologische hulp gezocht. We hebben daar met de selectie veel over gesproken, maar zoiets vergeet je natuurlijk nooit. Iedereen in die bus had het gevoel: het had zomaar opeens voorbij kunnen zijn voor ons. Ik ben in ieder geval dankbaar dat ik nog leef."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws