Van Hooijdonk lacht 18 jaar na finale in z'n vuistje: 'En waar zetten ze Koller?'

Van Hooijdonk lacht 18 jaar na finale in z'n vuistje: 'En waar zetten ze Koller?'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 13:17di 31-03-2020 om 13:17

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 13:21di 31-03-2020 om 13:21

Pierre van Hooijdonk schreef op 8 mei 2002 geschiedenis door Feyenoord in de UEFA Cup-finale langs Borussia Dortmund te schieten. Pi-Air scoorde uit een penalty én een vrije trap en verbaast zich nog steeds over de muur die de gasten uit Dortmund neerzetten.

Borussia had de beschikking over twee Tsjechen: de boomlange Jan Koller en de iets minder grote Tomás Rosický. "Ik zeg altijd: je moet de langste mensen nóóit in het midden zetten. Want als je met een curve schiet, zoals ik, gaat hij nooit over de middelste, dan draait de bal en gaat hij naast", vertelt hij achttien jaar na dato aan FOX Sports. "Maar waar zetten zij Jan Koller neer? In het midden!"

De weg naar de tweede Feyenoord-treffer van de avond lag vervolgens open. "Dan hebben we het wel over analyseren en bekijken. Maar als je nou goed analyseert, moet je dat zien. Zet Koller een paar plaatsen aan de andere kant en dan was deze bal onherroepelijk tegen zijn bolus aan gegaan. Deze ging niet hoog over de muur, maar wel over Rosický. Die was één meter zeventig en dat scheelde een hoop. Want dit was niet mijn beste vrije trap..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws