'Teleurgestelde' Baumgartl op PSV-bank onder Faber: 'Voor mij onbegrijpelijk'

'Teleurgestelde' Baumgartl op PSV-bank onder Faber: 'Voor mij onbegrijpelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 18:46di 31-03-2020 om 18:46

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 18:50di 31-03-2020 om 18:50

Timo Baumgartl is nog niet bezig met een vertrek bij PSV, maar de Duitse mandekker baalt wel dat hij onder interim-trainer Ernest Faber op de bank is beland. Zijn landgenoot Daniel Schwaab krijgt de voorkeur in Eindhoven.

"Natuurlijk ben je teleurgesteld als je niet speelt", zegt Baumgartl, die afgelopen zomer voor tien miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart, tegen Sport1. "Ik had een geweldige start, alles pakte goed uit en we waren erg succesvol."

Met de 24-jarige verdediger zette PSV een ijzersterke serie neer, die half oktober echter abrupt ten einde kwam. Het leidde tot het ontslag van trainer Mark van Bommel. "We moesten wisselingen doorvoeren in het team en geraakten in een sportieve crisis. Uiteindelijk heb ik het ontslag van de trainer wel zien aankomen. Dit jaar begon weer positief voor mij, maar vanaf de twintigste speelronde werd ik niet meer ingezet. Dat was voor mij onbegrijpelijk."

Baumgartl heeft desondanks geen spijt van zijn transfer naar Eindhoven. "Het was een grote overgang voor me, maar de juiste. Daar ben ik nog steeds van overtuigd. Ik ben als mens gegroeid, dit is weer een ander land en een andere cultuur. Ik moet mezelf de tijd geven, dan valt het allemaal in elkaar.'

Aan een vertrekt denkt de Duitser nog niet. Volgend jaar lonken nieuwe kansen, aangezien Roger Schmidt het stokje overneemt van Faber. "Ik kan mezelf zeker voorstellen dat ik terugkeer in de Bundesliga, maar nu ben ik in Eindhoven. Maar ik houd alle opties open."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij Baumgartl goed genoeg voor PSV?

(3207 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws