KNVB schrapt amateurvoetbal: geen kampioenen, promovendi en degradanten

KNVB schrapt amateurvoetbal: geen kampioenen, promovendi en degradanten

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 20:00di 31-03-2020 om 20:00

De competities in het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Er zullen geen kampioenen, promovendi of degradanten worden aangewezen.

De KNVB nam het besluit naar aanleiding van het kabinetsbesluit om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te verlengen tot 28 april. Daardoor is ook voetballen voorlopig onmogelijk.

"Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop", reageert Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de bond. "In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven."

De KNVB heeft tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

"Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan", aldus Van der Zee. "Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws