Ik denk de hele dag over voetbal na. Dit is ook geen gevoel van vakantie

"Ik denk de hele dag over voetbal na. Dit is ook geen gevoel van vakantie"

01-04-2020 00:07
14

De Graafschap-speler Branco van den Boomen houdt zich netjes aan het advies van het RIVM en het kabinet en komt dus niet in aanraking met grote mensenmassa's. "Ik heb contact met hooguit vier mensen."

"Buiten mijn vriendin en ouders is dat ook Clint Leemans, een neef van mij die bij RKC Waalwijk speelt. Samen trainen we", zegt Van den Boomen tegen De Gelderlander. "Ja, ook een mooie speler met een prachtige linker. We slepen elkaar er doorheen als één van ons het even moeilijk heeft en de motivatie wat minder is. Ik heb hier gelukkig een bal liggen en dan dribbelen, passen en dollen we wat op een veldje in de buurt."

Van den Boomen werd in eerste instantie in een hotel gestopt door De Graafschap omdat de club geen risico's wilde lopen met spelers die in Brabant wonen. Toen de competitie werd stilgelegd mocht hij toch vertrekken. "De trainer en teammanager Marc Teloh zeiden direct, ga maar terug naar huis. Ik denk dat het ook het beste is voor spelers als ze nu in een vertrouwde omgeving zijn."

Van den Boomen is een leven zonder voetbal niet gewend. "Ik denk de hele dag over voetbal na. Dit is ook geen gevoel van vakantie. Dan maak je echt je hoofd leeg en zet je alles even van je af. Nu zijn er heel veel vragen en kom je er niet los van. Ik niet tenminste. Het mooiste scenario is dat we binnenkort weer mogen trainen en dan het seizoen kunnen uitspelen."