Verbaasde Verbeek plotseling zonder inkomen: 'Er is niet overlegd, heel vreemd'

Verbaasde Verbeek plotseling zonder inkomen: 'Er is niet overlegd, heel vreemd'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 11:04wo 01-04-2020 om 11:04

De vrees van Gertjan Verbeek is dinsdag uitgekomen: Adelaide United heeft de betalingen aan de trainer, zijn technische staf en de spelersgroep stopgezet. De Nederlander zit daardoor zonder inkomen vast in Australië.

De spelers en staf krijgen de komende drie weken geen salaris meer, zo kreeg Verbeek te horen van Adelaide United. De Australische competitie ligt tot 22 april stil. "We kregen een brief van Adelaide waarin we 'per direct zijn ontheven van onze voetbaltaken'. Maar spelers en staf zijn elke dag nog bezig", vertelt Verbeek aan VTBL. "Als de competitie na 22 april weer opgestart wordt, moet namelijk wel iedereen fit en voorbereid zijn."

Verbeek heeft samen met zijn staf en spelers een brandbrief gestuurd naar Adelaide United. "We zijn het niet eens met deze gang van zaken. De club kan wel zeggen: je doet nu veel minder dan normaal. Maar het tegenovergestelde is juist waar. Voor alle spelers individueel schema's maken, die ze per dag moeten afwerken, is veel meer werk dan een groepstraining leiden."

"Er is niet overlegd of we eerst salaris wilden inleveren ofzo, we gingen meteen van honderd naar nul procent. Terwijl mijn vaste lasten gewoon doorlopen en we toch ook gewoon moeten eten. Heel vreemd", aldus Verbeek, die hoopt in gesprek te kunnen blijven met zijn werkgever. "Anders kom je misschien in een juridisch gevecht terecht."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Adelaide United FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws