LIVE: UEFA geeft update in vergadering met KNVB en 54 andere bonden

LIVE: UEFA geeft update in vergadering met KNVB en 54 andere bonden

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 11:30wo 01-04-2020 om 11:30

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 16:58wo 01-04-2020 om 16:58

De UEFA vergadert woensdagmiddag met de 55 nationale bonden over het restant van het voetbalseizoen. Volg alle ontwikkelingen rond deze belangrijke videoconferentie in dit liveblog.

Twee weken geleden werd door de UEFA besloten dat het EK met een jaar wordt uitgesteld om de nationale competities meer ruimte te geven om het seizoen uit te voetballen. Inmiddels lijkt ook de deadline van 30 juni onhaalbaar. De verwachting is daarom ook dat de FIFA gaat ingrijpen en de transferperiode en aflopende contracten gaat verplaatsen naar een later moment in het jaar.

In Nederland is duidelijk dat in ieder geval tot 1 juni niet gevoetbald gaat worden en het is nog twijfelachtig of daarna wel de bal meteen kan gaan rollen. Clubs mogen in ieder geval niet tot 28 april de training hervatten.

Voorlopig lijken de nationale bonden nog niet te denken over een complete afgelasting van de competitie. Vooral de Premier League stuurt erop aan dat het seizoen hoe dan ook wordt afgemaakt. In Spanje en Italië zijn er meer twijfels door de ernst van de uitbraak van het coronavirus in die landen. Het is ook nog onzeker of de Champions League en de Europa League afgemaakt zullen worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws