Van Basten neemt Blind in bescherming na Oranje-fiasco: 'Dat was echt absurd'

Van Basten neemt Blind in bescherming na Oranje-fiasco: 'Dat was echt absurd'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 15:30wo 01-04-2020 om 15:30

Het heeft Danny Blind niet meegezeten in zijn trainerscarrière. Dat concludeert Marco van Basten in de FOX Sports-documentaire 'De eerste liefde van Danny Blind'. Ook de oud-trainer van Ajax en het Nederlands elftal ziet dat zo.

"In algehele zin heeft het mij nooit tegengezeten, want ik ben amper geblesseerd geweest en heb ik mooie elftallen gespeeld. Oké, misschien heb ik iets te veel genomen. Zo leg ik het uit. Ik ben kritisch op mezelf, maar het heeft ook niet meegezeten in mijn trainerscarrière", aldus Blind. "Hij heeft niet veel mazzel gehad als trainer", concludeert Van Basten. "Ik kan niet zeggen dat hij gekke keuzes maakte."

Van Basten haalde Blind tien jaar geleden naar Ajax en werkte in 2016 als assistent van de toenmalige bondscoach bij Oranje. "Hoeveel blessures we toen elke keren hadden, dat was echt absurd. Als je dat vergelijkt met deze jaren waarin ze keuzes moeten maken, was het toen echt sprokkelen om de juiste aantallen bij elkaar te krijgen. Er waren zoveel afwezigen..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws