'We omarmen Malen, Stengs, Frenkie de Jong weer, dat doet mij oprecht plezier'

'We omarmen Malen, Stengs, Frenkie de Jong weer, dat doet mij oprecht plezier'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 15:42wo 01-04-2020 om 15:42

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 16:12wo 01-04-2020 om 16:12

Peter Bosz en Erik ten Hag hebben met Ajax een positieve trend gezet in het Nederlandse voetbal. Dat stelt Henk ten Cate in gesprek met Voetbal International.

Op de vraag van VI of Ten Cate de laatste jarenverbetering ziet in het positiespel onder druk, antwoordt hij: "Toch wel en daarvoor zijn de trainers Peter Bosz en Erik ten Hag gedeeltelijk verantwoordelijk geweest. Zij hebben Ajax goed positiespel laten spelen op - en dat is belangrijk - andere gedeeltes van het veld, met name in Europa."

"Dus niet eindeloos geschuif achterin, maar positiespel gebruiken als middel om tot kansen en goals te komen. Je ziet dan dat dit navolging krijgt. Daar begint het vaak wel, bij Ajax. Die club zet de trend", aldus Ten Cate, die zelf ook hoofdtrainer was in Amsterdam.

Ten Cate stelt bovendien tevreden vast dat meer creatieve spelers komen bovendrijven in Nederland. "En niet alleen bij Ajax. Ik zie talenten lopen bij AZ, bij PSV; over de hele breedte is de creativiteit toegenomen. We omarmen weer spelers zoals Malen, Stengs, Frenkie de Jong. Dat doet mij als liefhebber oprecht veel plezier."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws