Onzekerheid houdt aan: UEFA 'komt nog terug' op situatie van Ziyech en co.

Onzekerheid houdt aan: UEFA 'komt nog terug' op situatie van Ziyech en co.

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 16:54wo 01-04-2020 om 16:54

Het is nog steeds onduidelijk wat de UEFA-plannen betekenen voor spelers die op 1 juli van club wisselen of wiens contracten op 30 juni aflopen. Dat maakt de KNVB woensdag bekend in een reactie op het statement van de Europese voetbalbond.

De UEFA schrapte woensdag de uiterlijke speeldatum van 30 juni en heeft 3 augustus vastgesteld als de nieuwe deadline voor het einde van de nationale competities. Het betekent dat er grote onzekerheid is over spelers die deze zomer van club wisselen of beschikken over een aflopend contract.

Bij de KNVB is men op de hoogte van het cruciale vraagstuk. 'Op die kwesties komt UEFA nog terug, onder andere in een algemene vergadering die voor half april gepland staat', klinkt het. Wereldvoetbalbond FIFA bekijkt momenteel of het transferreglement tijdelijk moet worden aangepast.

Het meest aangehaalde voorbeeld in deze kwestie is de transfer van Hakim Ziyech, die Ajax per 1 juli zal verruilen voor Chelsea. Op dit moment zal de spelmaker nog niet van de partij zijn bij de laatste wedstrijden van het seizoen, mocht de Eredivisie daadwerkelijk verlengd worden tot in de zomermaanden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws