Update: KNVB neemt gas terug en past verklaring aan na Europese kritiek

Update: KNVB neemt gas terug en past verklaring aan na Europese kritiek

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 18:12wo 01-04-2020 om 18:12

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 20:14wo 01-04-2020 om 20:14

De UEFA maakte woensdag bekend dat de nationale competities ook na 30 juni mogen worden uitgespeeld. De Europese voetbalbond bracht geen uiterste datum naar buiten, maar de KNVB deed dat opvallend genoeg wel. In Zeist zorgen ze daarmee voor verbazing en verontwaardiging.

De UEFA heeft er tijdens de vergadering met de 55 aangesloten bonden op aangedrongen om het seizoen uit te spelen. 'Hierbij is aangegeven dat alle competities in Europa voor 3 augustus moeten zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met hervatting van de competitie', zo liet de KNVB vervolgens weten in een verklaring.

Opvallend genoeg ontkent de UEFA die datum van 3 augustus genoemd te hebben, zo meldt verslaggever Martyn Ziegler van The Times. Het is niet duidelijk of de KNVB zijn mond voorbij heeft gepraat of dat de Europese bond verkeerd is begrepen.

The New York Times-journalist Tariq Panja heeft nog een andere lezing. Hij meldt dat het zelfs niet wordt uitgesloten om het seizoen in september af te maken. Vooral de KNVB zou flink aandringen op het beëindigen van de competities voor 3 augustus. Dat zou voor het nodige onbegrip zorgen, laten diverse internationale media weten.

Update: De KNVB heeft zijn verklaring op de website inmiddels iets anders geformuleerd, nadat de door de Nederlandse voetbalbond genoemde datum van 3 augusutus voor de nodige ophef zorgde. 'Hierbij is aangegeven dat het streven voor alle competities in Europa is dat ze voor 3 augustus zijn afgerond', schrijft de KNVB nu.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws