Bartomeu: 'Barcelona heeft budget en zal goede spelers contracteren'

Bartomeu: 'Barcelona heeft budget en zal goede spelers contracteren'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 19:06wo 01-04-2020 om 19:06

FC Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu benadrukt dat de Catalanen voldoende financiële middelen hebben om zich in de zomer te versterken. Daar doet de coronacrisis niets aan af.

"We willen gewoon een sterk team op de been brengen en het budget is daarvoor aanwezig", zegt Bartomeu tegen Diario Sport. "Misschien zal er minder geld beschikbaar zijn, maar we zullen goede spelers contracteren."

Sport meldt dat Barça nog altijd hoopt op de komst van zowel Lautaro Martínez als Neymar. De Argentijn heeft een transferclausule van 111 miljoen euro bij Internazionale, maar Barça hoopt dat bedrag te drukken door Arturo Vidal in ruil aan te bieden. Voor Neymar verlangt Paris Saint-Germain zo'n 160 miljoen. Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Nelson Semedo of Samuel Umtiti zouden de omgekeerde weg mogen bewandelen.

De interesse in de topaanvallers baart enigszins opzien, aangezien begin deze week bekend werd dat de spelers van Barça liefst zeventig procent van hun salaris inleveren zolang de coronacrisis duurt. "Sinds 14 maart krijgen we niets meer binnen, nu proberen we de kosten te beheersen", stelt Bartomeu. De Spaans kampioen zit volgens hem desondanks niet in de 'gevarenzone'. "Nee, helemaal niet. Geen club ter wereld heeft meer inkomsten."

"We zijn ook anders dan veel clubs, met onze scholen, onze musea. Natuurlijk: daardoor worden we nu extra hard geraakt, maar we zullen ook sterker terugkomen", vervolgt de preses. "Voor dit seizoen hadden we een omzet van één miljard euro voorspeld en in februari deden we het zelfs beter dan alle prognoses. Barcelona zal de club met de meeste inkomsten blijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws