Dierenrechtenorganisatie noemt foto Memphis 'foute boel', Oranje-spits sneert

Dierenrechtenorganisatie noemt foto Memphis 'foute boel', Oranje-spits sneert

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 20:04wo 01-04-2020 om 20:04

Memphis Depay kreeg de wind van voren nadat hij woensdag een foto plaatste met een lijgerwelp op zijn schouder. Volgens World Animal Protection Nederland is het 'foute boel', maar de aanvaller van Oranje en Olympique Lyon is niet onder de indruk.

"We betreuren het dat Depay deze foto heeft geplaatst. Als je op deze manier met wilde dieren in contact kunt zijn, is het echt foute boel en gaat er dierenleed achter schuil", zegt campagnemanager Sanne Kuijpers van World Animal Protection Nederland tegen De Telegraaf. "De handel in wilde dieren, ter vermaak van mensen, is onnodig en veroorzaakt ontzettend veel leed."

Een lijger is een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger, die volgens Kuijpers vaak 'speciaal worden gefokt om te dienen als selfie-knuffeldier'. "Als ze hiervoor te groot zijn, kun je er nog een tijdje mee wandelen en uiteindelijk worden ze vaak gevaarlijk en ingewisseld voor een nieuw exemplaar. De oude worden dan afgeschoten."

"Met deze foto geeft Depay het verkeerde voorbeeld", benadrukt Kuijpers. Ze hoopt dat Memphis de foto alsnog offline haalt. "Wilde dieren horen in het wild, ze zijn er niet voor ons vermaak. Dat moet je ook zeker niet willen promoten."

Memphis lijkt desondanks niet onder de indruk van alle kritiek. Hij plaatste zelfs nog meer foto's met het dier op Instagram. In een livevideo vertelde de aanvaller dat de lijger 'op bezoek was'. "Voor de mensen die de feiten niet kennen, hou gewoon je mond. Lijgers zijn niet eens wilde dieren. Ze worden niet in het wild geboren, maar door mensen gemaakt. Ik denk dat ze niet eens zouden overleven in het wild."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What happens when a liger hangs out with a Lion?

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws