Gudde na kritiek van Ajax: Zou je dan op eigen houtje gaan opereren?

Gudde na kritiek van Ajax: "Zou je dan op eigen houtje gaan opereren?"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 06:38do 02-04-2020 om 06:38

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 08:20do 02-04-2020 om 08:20

KNVB-directeur Eric Gudde vindt het ondenkbaar dat de bond zelf zou kiezen om de Eredivisie niet uit te spelen. De beleidsman zegt na de kritiek op het besluit om de competitie uit te spelen dat de KNVB binnen de UEFA niet op eigen houtje kan opereren.

"Je bent één van de 55 landen binnen een voetbalgemeenschap. Je hebt internationale aspiraties, je speelt in Europacuptoernooien en op dit front zou je dan op eigen houtje gaan opereren? Dan krijg je een rare situatie", zegt Gudde een dag na de grote UEFA-vergadering in het Algemeen Dagblad. "Het is ook de reden dat we in de coronacrisis steeds strak de lijn van het RIVM en de regering volgen. Daarin doen we ook niks op eigen houtje."

"Bovendien: nu stoppen betekent dat spelers nóg langer stilliggen als het buitenland wél in de zomer doorvoetbalt. En de gevolgen richting sponsors en andere partners; ik heb daar geen oplossingen voor gezien. Nu stoppen heeft bijvoorbeeld ook invloed op de hoogte van de solidariteitsbetalingen uit het Europees voetbal aan de Nederlandse clubs", aldus Gudde.

De KNVB kreeg woensdagavond felle kritiek van Ajax, dat het niet eens is met de beslissing om de competitie uit te spelen en vindt dat de bond zich achter de UEFA verschuilt. Tot 1 juni ligt het voetbal in ieder geval stil in Nederland en dus wordt er al naar de zomermaanden gekeken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws