Overmars over financiële klap: 'Van sommige clubs had ik handtekening al bijna'

Overmars over financiële klap: 'Van sommige clubs had ik handtekening al bijna'

02-04-2020 06:56 Laatste update: 08:36
142

Ajax verliest tientallen miljoenen door de coronacrisis, meldt De Telegraaf. Directeur Marc Overmars stelt in de krant dat de Amsterdammers flink getroffen worden.

"Wij worden keihard geraakt", aldus Overmars over de financiële schade door het silleggen van het voetbal. Ajax krijgt veel minder inkomsten, maar moet wel de salarissen van de spelers en het personeel doorbetalen. "Maar het allerergste is dat de transferopbrengsten verdampen. Van sommige clubs had ik de handtekeningen bijna onder het contract staan, maar die transfers zijn nu hoogst onzeker."

Overmars, die woensdagavond pleitte voor het stoppen van de Eredivisie tegen het advies van de UEFA in, vervolgt: "Dit is geen klaagzang, maar wij hebben nu eenmaal de duurste huishouding, waardoor transfers nodig zijn. In absolute getallen worden wij het hardst geraakt van alle Nederlandse clubs."

Desondanks vindt Overmars wel dat de Eredivisie helemaal stopgezet moet worden. Doorspelen in de zomer is volgens hem ondenkbaar. "Natuurlijk weten we dat er honderd gevolgen aan vastkleven als we nu een streep onder de competitie zetten. Maar die zitten ook vast aan het na 1 juli doorspelen. Wat denk je van Hakim Ziyech die vanaf die datum bij Chelsea onder contract staat?"