'Als Ajax zich wil terugtrekken uit de competitie, dan voetballen wij straks door'

'Als Ajax zich wil terugtrekken uit de competitie, dan voetballen wij straks door'

02-04-2020 13:42
244

De oproep van Ajax-directeur Marc Overmars om de Eredivisie stop te zetten heeft flink wat teweeg gebracht in voetballand. Mattijs Manders, directeur van de Eredivisie CV, kreeg donderdag boze telefoontjes van een aantal andere clubs.

Volgens de Volkskrant was de strekking van die telefoontjes: 'Als Ajax zich wil terugtrekken uit de competitie, laat ze dat dan maar doen. Dan voetballen wij straks door als het kan.' Onder meer FC Utrecht en Vitesse hebben zich al openlijk gedistantieerd van de roep van Ajax om de Eredivisie per direct stil te leggen en roepen om een gezamenlijk overleg om de opties te bekijken.

Wedden

Meer odds

ECV-directeur Manders stelt dat er even op de rem getrapt moet worden. "Iedereen heeft zijn nering. Wij doen net als al die andere Nederlanders alles om ons hoofd boven water te houden. Waarom zou de bedrijfstak voetbal dat dan niet mogen uitdragen? Stel dat wij nu stoppen en straks in juni beginnen ze elders in Europa weer te voetballen. Dan roept weer iedereen: hoe konden ze daar in Nederland in godsnaam ophouden."