Verbeek zit zonder inkomen en spuwt zijn gal: 'Zoek het maar uit, zeggen ze'

Verbeek zit zonder inkomen en spuwt zijn gal: 'Zoek het maar uit, zeggen ze'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 16:37do 02-04-2020 om 16:37

Adelaide United-trainer Gertjan Verbeek voelt de bui al hangen. De Australische Hyundai A-League ligt voorlopig stil en het salaris van de trainer wordt voorlopig niet uitbetaald: het zou tot een voortijdig einde van zijn avontuur Down Under kunnen leiden.

Verbeek heeft 'in principe' voor twee jaar getekend in Adelaide. "Ik ben niet voor het grote geld hierheen gegaan, maar als ze nou ook nog gaan korten op mijn salaris...", laat hij weten aan FOX Sports. "En hoe moet dat dan volgend jaar? Op deze manier is er een grote kans dat het avontuur erop zit. De manier waarop ze hier met me omgaan en de manier waarop eigenaren stelling hebben genomen: dat valt gewoon tegen."

De oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen en AZ kreeg namelijk te horen dat hij zijn werkzaamheden voorlopig moet neerleggen én dat hij het land niet uit mag. "In wezen zeggen ze: zoek het maar uit", vat hij samen. "Voorzitter Piet van der Pol heeft het altijd over de Adelaide-familie. Nou, als je familie bent: zorg voor elkaar, in goede en in slechte tijden."

Ook de regelgeving in Australië is niet in het voordeel van Verbeek. "Het kost mij op dit moment gewoon geld: huur betalen - wat hier al niet zo goedkoop is - ziekenfonds, alles. Ik kom voor geen enkele subsidie in aanmerking, in Nederland heb je altijd recht op kinderbijslag, dat is hier ook niet zo", lacht hij als een boer met kiespijn. "Het is niet uit financieel gewin dat ik hierheen ben gegaan..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Adelaide United FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws