AZ en PSV steunen Ajax en hopen op voortijdig einde van het seizoen

AZ en PSV steunen Ajax en hopen op voortijdig einde van het seizoen

02-04-2020 17:33 Laatste update: 18:33
288

Niet alleen Ajax wil dat het seizoen per direct wordt beëindigd: AZ en PSV hebben zich solidair verklaard. Dit melden beide clubs donderdag.

Ajax-directeur Marc Overmars riep woensdagavond al op om een streep onder het seizoen te zetten. De nummers twee en vier van de Eredivisie hebben inmiddels contact gehad met de KNVB en geadviseerd om het seizoen niet af te maken De Alkmaarders en Eindhovenaren hebben volgens het Algemeen Dagblad ook contact gehad met Ajax en zijn solidair aan elkaar.

Deze boodschap van de Eredivisie-top zou een flinke streep door de rekening van de KNVB kunnen betekenen. De voetbalbond is van zins om de competitie na 30 juni uit te spelen, maar hoeft dus geen medewerking van de koploper, de nummer twee en de nummer vier te verwachten.

De Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs gaan dinsdag via een conference call in gesprek met de KNVB en de Eredivisie CV, om te praten over de afwikkeling van het seizoen. De RIVM-maatregelen zijn momenteel tot 28 april van kracht, waardoor de clubs voorlopig niet kunnen trainen. Eredivisie-wedstrijden vallen echter onder de massa-evenementen en zullen in ieder geval niet voor 1 juni afgewerkt kunnen worden.