AZ en PSV nemen stelling: 'Op geen enkele manier te verantwoorden'

AZ en PSV nemen stelling: 'Op geen enkele manier te verantwoorden'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 18:00do 02-04-2020 om 18:00

AZ-directeur Robert Eenhoorn en PSV-collega Toon Gerbrands hebben het standpunt van de Alkmaarders en Eindhovenaren met betrekking tot het einde van het Eredivisie-seizoen verduidelijkt. Eerder op de donderdag werd duidelijk dat de nummers twee en vier van de Eredivisie zich solidair hebben verklaard met Ajax.

Als het aan de topclubs ligt, wordt het seizoen niet meer hervat. Volgens AZ geniet het voetbal momenteel niet de hoogste prioriteit, nu het openbare leven ontwricht is. "Wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is", aldus Eenhoorn via de AZ-site.

Ook Gerbrands doet een beroep op het gezond verstand van de voetbalbond. "Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen", aldus Gerbrands. "Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer." De directeur stelt bovendien vast dat er diverse 'niet te beantwoorden vraagstukken' zijn, waaronder de op 30 juni aflopende spelerscontracten. "Onze conclusie hebben we middels een advies aan de voetbalbond duidelijk gemaakt en we hopen dat ze er opvolging aan geven."

Het kabinet en het RIVM bepaalden eerder deze week dat de huidige quarantainemaatregelen in elk geval tot 28 april van kracht zijn. Eredivisie-wedstrijden zullen sowieso niet voor 1 juni afgewerkt worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijp je het standpunt van AZ, Ajax en PSV?

(2677 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws